VIRTWAY INVEST INVESTERAR I KERSTIN COOLEY’S BRIGHTLY VENTURES

02 jul, 2019

Virtway Invest fortsätter att expandera portföljen inom svensk tech-industri. Efter en rad prestigefulla investeringar har nu Virtway fått möjligheten att gå in i det namnkunniga Brightly Ventures.

Under 2018 grundades riskkapitalbolaget Brightly Ventures. Bakom satsningen står Kerstin Cooley, Andy Johnston och Katja Bergman – alla med en bakgrund från investmentbolaget Moor. Med på den nya resan är också Tobii-grundaren John Elvesjö.

Brightly Ventures satsar på unga techbolag och har tidigare gått in i Acuminor, som arbetar med riskbedömning, och bolaget Open Payments. ”Vi har fem områden som vi tycker är extra intressanta: fintech, deeptech, marknadsplatser, nya medier och digital hälsa. Där tittar vi extra noga”, säger Kerstin Cooley.

Brightly Ventures gjorde sin första investering tidigt 2019, i bolaget Acuminor. ”Acuminor har ett exceptionellt starkt och drivet team, med kunskap svår att tillskansa sig. De vänder sig till en stor och internationell marknad som behöver digitaliseras. Och de tar sig an ett seriöst problem på den globala finansmarknaden”, säger Kerstin Cooley.

Virtway Invest har sedan tidigare investerat i svenska tech-bolag så som Acast, Bynk och Truecaller.

Få uppdateringar om Virtway Invest

Följ oss på Facebook för att få den senaste informationen!