Virtway Active Equity är avdelningen i Virtway Invest som arbetar med mindre bolagsinnehav.

Onoterat:

Acast
Acast är en podcastapplikation och webbtjänst lanserad i april 2014. Acast utmärker sig från andra podcasttjänster, som t.ex. Itunes, med sina så kallade "blings" där lyssnaren kan interagera med podcasten med hjälp av en ström av bland annat bilder, videor eller reklam som tas upp i podcasten som spelas upp. Skaparna av Acast vann priset för Årets innovativa medietjänst vid Mobilgalan 2014.
Läs mer

Börsnoterat:

spectra

SpectraCure har sin bakgrund i Lunds universitets avdelningar för medicinska laser­tillämpningar och fysik. Bolaget fokuserar på cancer­­­behandlingar med medicin­­tekniska system med laserljus­­källor och foto­reaktiva läkemedel, vilket benämns som “Interstitial Photodynamic Therapy”, PDT, en behandlings­­metodik som är lämplig för invärtes solida tumörer av olika slag, t.ex. prostata och bukspott­körtel, men även andra indikationer som cancer i huvud och hals.

Läs mer
savo

Savo-Solar är ett finskt bolag som tillverkar högeffektiva solfångare och storskaliga solvärmesystem. Bolagets fångare är utrustade med patenterade nanobelagda direktflödesabsorbatorer, och med denna ledande teknologi hjälper Savo-Solar sina kunder att producera konkurrenskraftig ren energi. Savo-Solar är känt som det mest innovativa bolaget i branschen och strävar till att behålla denna position. Bolaget har sålt och levererat sina produkter till över 17 länder på fyra kontinenter och har under det senaste halvåret stärkt sin kassa och skrivit 2 avsiktsförklaringar i Frankrike och 1 i Kina, varav en av avsiktsförklaringarna i Frankrike under gårdagen skrevs under till ett avtal med leverans under Q1 2018 till Veolia Group.

Läs mer