Människan känner tiotusen olika dofter. Doft och lukt består av partiklar som vi tar upp med våra näsor. Det betyder att när du luktar något så andas du faktiskt in små bitar av just det som luktar. Nu är inte alla lukter angenäma och det är verkligen inte alla partiklar vi vill ha i våra näsor.

Odourless produkter tar bort partiklarna som luktar och stanken försvinner utan att man sprayar över med annan doft. Våra produkter är gjorda av naturliga ämnen och har ingen negativ inverkan på varken människa eller natur. Inga produkter är testade på djur.

Thomas Odén uppfann det doftfria och naturliga luktbortagningsmedlet Yocoair för över 20 år sedan och produkten säljs sedan dess framgångsrikt genom några av Sveriges ledande återförsäljare så som Mekonomen, ÖoB, Jula, Clas Ohlson och Anticimex.

2016 patenterades en ny produkt, Na14, i Sverige. Detta  är en deodorant fri från aluminiumsalter, alkohol, parfym, biocider och parabener. 2018 lanserades det nya varumärket Nothing med samma innehåll som Na14 men riktad mot e-handel internationellt. 

Idag säljs Na14 bland annat hos ledande apotek så som Apoteket, Apoteket Hjärtat samt Apotea.

Nothing säljs idag först och främst via e-handel men även via återförsäljare utanför Europa och USA. 

Våren 2018 förvärvade Odourless Sweden AB samtliga patent, varumärken samt försäljningskaneler av Odén i Ljungsbro AB.  

Försäljningen av Na14 och Yocoair har tidigare genomförts i liten skala, utan kundbesök eller betydande marknadsföring. Både produkten och marknaden är nu redo för en kraftfull expansion nationellt samt internationellt. 

För att genomföra detta har Odourless tillsatt en säljorganisation, gått samman med en stark digital partner samt ökat produktionskapaciteten.

ROGER JENSEN
VD, Odourless Sweden AB

Några av Na14 & Yocoair's återförsäljare

Yocoair har funnits på den svenska marknaden i över 20 år. Na14 har sedan 2016 sålts på svenska apotek.

NA14 & Nothing

Deodoranterna är patenterade i Sverige och patentansökningar har lämnats in av Odourless Sweden AB på alla större marknader i världen. 

Formulan har visat sig binda olika typer av lukt, bland annat doften av svett. Den är baserad på en unik kombination av naturligt förekommande oorganiska salter, dock inga aluminiumsalter. 

Deodoranten finns i tre olika variationer: Roll-on, Dab-On och spray. Den eliminerar omedelbart svettlukt på både kropp och kläder. 

Produkterna innehåller varken parfym, alkohol, aluminiumsalter, biocider eller parabener.

Deodoranten är skonsam mot huden och vår yttre miljö. Inga djurförsök har förekommit.

Na14 rekommenderas av Svenska Astma- och Allergiförbundet och av den svenska patient-föreningen för hyperhidros som representerar personer som lider av en sjuklig överproduktion av svett. Medlemmar i föreningen som testade Na14 välkomnar ett alternativ som inte påverkar huden trots frekvent och långvarig användning.

Målgruppen är människor som vill undvika konventionella deodoranter som innehåller till exempel aluminiumsalter, alkoholer, biocider och dofter. Problemet med konventionella deodoranter och antiperspiranter är att substanser såsom aluminiumsalter och biocider har visat sig kunna vara kopplade till sjukdomar såsom Alzheimers, Parkinsons sjukdom och bröstcancer.

Idag säljs Na14 bland annat hos ledande apotek så som Apoteket, Apoteket Hjärtat samt Apotea.

Nothing säljs idag först och främst via e-handel men även via återförsäljare utanför Europa och USA. 

Yocoair

Yocoair eliminerar lukt i ditt hem, bil eller andra utrymmen. I stället för att spraya med kemikalier med artificiell doft, tar Yocoair bort lukten. Detsamma gäller om någon eller något luktar rök, kattkiss eller fotsvett. Användningsområdena är näst intill oändliga och effekten är vetenskapligt bevisad av Linköpings universitet.

Spray

Tar snabbt bort dofter genom att sprayas i rummet eller direkt på det ställe som luktar. För användning på kläder, skor, handskar, mattor, sportutrustning etc.

Kudde

Kudden hängs där det finns luftcirkulation som i bil, buss, husvagn, toalett, soprum, garderob, hotellrum. Kudden avlägsnar även lukt från, våt hund, död råtta, rök, etc.

Pulver

Neutraliserar dålig lukt från möbler, mattor, textilier, kattlådor och fågelburar. Neutraliserar lukt effektivt. Innehållet består av naturliga ämnen. Produkten är så naturligt att folk som är allergiska mot dofter kan använda det.


Yocoair säljs sedan 20 år sedan framgångsrikt genom några av Sveriges ledande återförsäljare så som Mekonomen, ÖoB, Jula, Clas Ohlson och Anticimex.

Läs mer i vår broschyr

Få ytterligare information om Virtway Invest och våra bolagsinnehav