“Indigo är ett spanskt IT-företag med inriktning på teknologi för virtuella världar. Vi har utvecklat virtuella världar i över tio år. I början använde vi tredjepartsteknologi, men för ungefär sex år sedan bestämde vi oss för att vi kunde göra det bättre själva.  Vi började utveckla vår egna teknologi. 

I början gjorde vi parallellt mycket konsultarbete och kunde därmed inte fokusera fullt ut på utvecklingen av vår egna teknologi. Detta förändrades 2013 när Virtway Invest involverades. Sedan dess har vi fått chansen att fokusera 100% på att utveckla vår egna unika teknologi.

Indigo är den enda leverantören av virtuella världar som gör det möjligt att använda stationära datorer, spelkonsoler, samt mobila plattformar som mobiltelefoner och surfplattor samtidigt.

Det viktigaste är att teknologin är platt- formsoberoende. Det fungerar på alla större plattformar och det fungerar självklart med Virtual Reality. Vi har utformat det så att det går smidigt på alla enheter och inte bara de senaste datorerna, mobiltelefoner och surfplattor.

Våra konkurrenter kan ansluta 16 till 32 användare samtidigt i en gemensam virtuell miljö. Med vår unika teknologi kan vi ansluta så många som 500 användare samtidigt.  Detta gör skillnaden mellan en tom virtuell värld och en som känns levande, där du kan få en riktig social upplevelse med hundratals andra användare.

Teknologin kan användas både i business-to-business, såväl som business-to-consumer. Den är säker för företagsmiljöer samt fungerar felfritt bakom de högsta säkerhetsrestriktionerna och brandväggar. 

Företag använder tjänsten för möten, utbildning och träning. Konsumenter kan använda teknologin för utbildning, shopping, dating, spel och kasino. 

Visionen är att skapa det största sociala nätverket i 3D för mobila enheter. Att konkurrera med virtuella världar på stationära datorer ingår inte i planen. Marknaden för mobila enheter är tio gånger större och är framtiden för sociala nätverk.”

 

JOSÉ TEJEDOR
VD, Indigo Grupo

En av Indigos produkter Virtway Meetings möjliggör utveckling av så kallade ”soft skills” online. Detta är det bästa verktyget på marknaden för att utveckla ett arbetslags “mjuka” färdigheter.

Vi kopplar ihop personal online på ett unikt sätt och låter dem ha roligt medan de utvecklar sina färdigheter i samarbete, förhandlingsteknik, planering och ledarskap.

Vid behov kan vi tillhandahålla externa professionella coacher som är certifierade i vår metodik.

Effektiva och interaktiva möten
Online-möten med mer än 10 personer är vår specialitet. Deltagarna kanske inte kan dela en kaffe men de kommer att känna att de är tillsammans och gör saker tillsammans.

Detta är slutet för möten där folk inte engagerar sig 100%. Som i det verkliga livet kommer alla att veta när du inte är helt närvarande i det som gruppen ska prestera.

Vi ser ett större engagemang hos deltagarna när de använder Virtway Meetings.

Fullsatta evenemang
I vår virtuella värld kan vi skapa ett event som liknar verkligheten: flera konferenser som pågår samtidigt, debattområden, rum där man kan presentera produkter. Allt för en bråkdel av kostnaden som skulle krävas att träffas öga mot öga.

Läs mer i vår broschyr

Få ytterligare information om Virtway Invest och våra bolagsinnehav

Videogalleri

Hör Indigos VD och CTO berätta om deras resa.