Sportindustrin står inför en digital revolution. Idag har etablerade klubbar miljontals fans spridda över hela världen. Klubbar investerar betydande summor pengar varje år för att bygga sina varumärken och locka nya fans. Dessa klubbar saknar produkter som kan skapa nya intäktsströmmar i för dem okända digitala kanaler.

ICYOU är en digital partner till några av världens största fotbollsklubbar. Idag arbetar vi med att utveckla och marknadsföra mobilspel i samarbete med klubbarna.

Affärsmodellen är baserad på ”in app purchases”, appen är gratis och företaget tjänar pengar på köp och reklam i spelen. Vi hjälper klubbarna att lägga till digitala intäkter och bygga lösningar för att koppla samman online- och offline-erbjud -anden. Med tiden planerar vi att växa inom andra sporter som basket, baseball, amerikansk fotboll och hockey.

Stora företag som King och Supercell har vuxit sig starka tack vare mobilspelindustrin. Denna bransch växer årligen och har ett globalt uppskattat värde på 65 miljarder dollar år 2020.

"Jag har tillbringat nästan 15 år i spelbranschen. Senast som Head of Studio på det svenska spelundret King där jag arbetade i totalt fem år.

Jag har följt ICYOU under en längre tid så jag tvekade inte när jag fick erbjudandet att bli VD. Vilken fantastisk affärsidé vi har att jobba med! 

Nu bygger vi ICYOU till ett framgångsrikt företag genom att förstärka konceptet med kunskaper och erfarenheter från branschen. 

Under de närmaste 6 månaderna kommer vi att fokusera på att bygga en solid affärsmodell för att visa vår starka tillväxtpotential.

Vår treårsplan är kopplad till vårt övergripande mål: att bygga företagets värde till över 100 miljoner euro.”

ARVID KLINGSTRÖM 
VD, ICYOU AB

Över 400 miljoner fans

ICYOU har unika kontrakt med klubbar som Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Tottenham, Milan och Celtic. Avtalen omfattar rätten att utveckla och lansera spel tillsammans med klubbarna. Vi jobbar utefter en modell där vi delar på intäkterna. Avtalen ger oss rätten att använda marknadsföringskanaler som ägs av klubbarna och ger oss tillgång till exklusiva priser som tillhandahålls av klubbarna. Fans tävlar sedan i våra spel för att vinna dessa priser. Hittills har företaget utvecklat två spel; Powershot Challenge och Striker Challenge. Spelen är tillgängliga på Appstore och Google Play under de olika klubbarna. Till exempel: Chelsea Striker Challenge eller Liverpool Powershot Challenge.

Klubbarna har för närvarande över 400 miljoner följare på Facebook, Instagram och Twitter och antalet växer hela tiden! ICYOU och klubbarna kommer att använda dessa kanaler för att marknadsföra spelen. Detta ger oss stora fördelar, då att vi kan kommunicera kostnadseffektivt med målgruppen för våra produkter.

Läs mer i vår broschyr

Få ytterligare information om Virtway Invest och våra bolagsinnehav

Videogalleri