TELEFÓNICA OM INDIGO

01 jun, 2018

Under gårdagen publicerade världens fjärde största telekommunikationsföretag, Telefónica, en artikel om sina upplevelser från Indigo’s virtuella jobb- och entreprenörsmässa International Talent Forum. I artikeln skriver José Carlos Martin Marco, Senior Consultant of Unified Communications and Collaboration på Telefónica, om framtiden med virtuella mässor och evenemang men även den stora potentialen i Indigo’s teknologi The Education District där mässan arrangerades. 

Artikeln är skriver på spanska men nedan finner du ett nedkortat referat på svenska. Även länk till hela artikeln finner du längst ner.

Potentialen av teknologi för att arrangera virtuella evenemang

Den 7:e maj deltog jag i den virtuella mässan International Talent Forum. Ett evenemang för studenter, examinerade och alla som är intresserade av jobbsökning, entreprenörskap samt nätverkande i allmänhet. Det här var den första virtuella mässan jag har deltagit i.

Det var inte första gången jag använde en avatar (bild som representerar en användare) för att komma in i en ”virtuell värld”. I många år använde jag applikationer så som Second Life eller liknande spel, men det här var första gången jag besökte en virtuell värld med ett professionellt intresse. Min upplevelse var jättebra! Jag måste säga att intrycket jag fick av Indigo’s teknologi för att organisera virtuella evenemang i 3D var mycket bra. Jag deltog, genom min avatar, i flera föreläsningar som gavs i ett av de två auditorierna i den virtuella mässan. Bland annat deltog jag i föreläsningen med Inés Oliveira från Wayra.

Dagar efter mässans slut fick jag möjlighet att prata med Ignacio Dieste, affärschef på Indigo. Det här är företaget som organiserade mässan men som även tagit fram teknologin för denna virtuella värld. Ignacio berättar att de under mässan hade 3.960 besökare. 54 procent från Spanien och resten från Peru, Argentina, Uruguay, Colombia och Mexiko. I genomsnitt varade ett besök på mässan i 43 minuter. Det här är data som otvivelaktigt visar potentialen i denna teknologi för att organisera evenemang. Den enkla användningen av applikationen, nivån på interaktion mellan deltagare och utställare samt möjligheten att anpassa evenemanget utan fysiska begränsningarna eller investeringar i den verkliga världen gör den här tekniken till ett mycket intressant alternativ.

I vidare samtal med Ignacio talar vi också om andra användningsområden, till exempel specifika träningsmiljöer där teamarbete och interaktion mellan kollegor kan uppmuntras eller där alternativet i den verkliga världen utgör en risk eller en betydande kostnad. Varför inte tillämpa denna teknologi på vanliga affärsmöten?

José Carlos Martín Marco
Senior Consultant of Unified Communications and Collaboration, Telefónica

Länk till artikeln:
https://aunclicdelastic.blogthinkbig.com/ferias-virtuales-en-3d-el-potencial-de-esta-tecnologia-para-la-organizacion-de-eventos/