VIRTWAY INVEST OCH MASOUD KHAYYAMI PRESENTERAR CARDEON FUTURING FINANCE

10 dec, 2018

Virtway Invest kan stolt presentera ytterligare ett stort bolagsinnehav. Cardeon Futuring Finance är ett investmentbolag som investerar i innovativa teknologibolag som har potential att förändra världsmarknaden. Bolaget ägs i ett “true partnership” mellan Virtway Invest och Masoud Khayyamis bolag MK Kapital AB. Parterna äger 50% var av bolaget.

Virtway Invest och Masoud Khayyami äger och driver gemensamt investmentbolaget Cardeon Futuring Finance med inriktning på teknologi investeringar. Den första investeringen som bolaget gjort är i SpectraCure där Cardeon nu är dess fjärde största ägare. Genom Active Equity är Virtway Invest redan en av bolagets tio största ägare. Den andra investering som gjorts är i Lumito där Cardeon nu är företagets fjärde största ägare.

Masoud Khayyami är doktor i kemi vid Lunds Universitet. Han har gedigen erfarenhet från forskning, medicin, medtech och biotekniksektorerna. Utöver detta har han stor erfarenhet som investerare och entreprenör inom MedTech, där han har haft en ledande roll i flera börsnoteringar. Masoud är för dom flesta mest känd som grundare och VD för det innovativa cancerforskningsbolaget SpectraCure, som idag är noterade på Nasdaq First North.

Lumito är en spin-off av Lunds universitets avdelning för atomfysik. Bolaget är sedan start 2010 specialiserat inom medicinsk forskning på avbildningstekniker. Teknikerna, som baseras på uppkonverterande nanopartiklar, kan användas till att skapa produkter för avbildning av såväl vävnader i levande organismer som på vävnadsprov i laboratoriemiljö.

SpectraCure fokuserar på cancerbehandlingar med medicintekniska system med laserljuskällor och fotoreaktiva läkemedel, en behandlingsmetodik som är lämplig för invärtes solida tumörer av olika slag, t.ex. prostata och bukspottkörtel, men även andra indikationer som cancer i huvud och hals.