VIRTWAY INVEST NY DELÄGARE I DEN SVENSKA FINTECH-SUCCÉN BYNK

28 mar, 2019

Virtway Invest kan stolt presentera ytterligare ett nytt bolagsinnehav till Active Equity-portföljen. Genom Virtway Invest’s goda kontaktnät har bolaget fått möjligheten att investera i ett av Sveriges mest spännande fintech-bolag, Bynk.

Det står nu klart att Virtway Invest blir ny delägare i låneplattformen Bynk. Företaget grundades 2016 och är en utmanare till banksektorn inom blancolån.

Bynk erbjuder lån på upp till 300 000 kronor som förmedlas via bolagets sajt eller mobilapp. Kunderna kan enligt bolaget ändra sin återbetalningstid. Kreditprövningen sker via nyckeldata om låntagaren.

Övriga aktieägare i Bynk är sedan tidigare stora namn som LMK Media och Schibsted. Grundaren till Bynk är ingen mindre än Dennis Ahlsén som är Lendos grundare och tidigare VD.

Schibsted äger bolag så som Prisjakt, Blocket, Lendo, Compricer och Shpock m.m. LMK ägde tidigare delar av Axis som såldes till Canon för 23,6 miljarder kronor.

Active Equity är avdelningen på Virtway Invest som jobbar med riktade private placements. I dessa innehav har Virtway Invest minoritetsposter och inget operativt ansvar till skillnad från våra övriga innehav. I portföljen finns sedan tidigare innehav i bolagen Acast, SpectraCure samt Cellestia Biotech.

Få uppdateringar om Virtway Invest

Följ oss på Facebook för att få den senaste informationen.